Palmesøndag

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Skagerak
Humdakin
Fiskars
Saltkar fra Mona Vander

Palmesøndag, indledning til påskeugen og jeg har næsten lukket og slukket for at holde ferie.

Søndag, palme eller ej er god tid til morgenmaden, det er friskbagt brød, æg, ost, marmelade og bjerge af aviser. I dag ingen undtagelse.

Jeg har hentet æg på Stengården, Stengården kan du læse om her. Jeg har faktisk også købt mel der, for tiden sværger jeg til Ølandshvede. Et surdejsbrød stillet til hævning fredag aften, bagt lørdag morgen er stadig friskt søndag og resten af ugen smager det skønt som ristet brød, gerne med appelsinmarmelade, min favoritopskrift finder du her.

Jeg har her fotograferet på skærebræt fra Skagerak, og stegt vores spejlæg i min gode pande fra Fiskars. Da jeg flyttede senest, flyttede jeg sammen med et induktionskomfur, det kan man have mange meninger om, men fakta er, at en del af mine gamle yndlingsgryder ikke fungerer på det komfur, og jeg har derfor skulle vænne mig til nyt. Da jeg for snart længe siden blev tilbudt at teste og fotografere Fiskars Hardface var jeg derfor mere end almindelig nysgerrig og villig. Jeg har kun lovord tilovers for serien, gryder og pander har en tyk aluminiumsbund som giver en jævn og god varmefordeling uden at maden brænder på, og slip-let belægningen er solid. Grydelågene er gennemskinnelige, meget praktisk viser det sig, de har desuden en perforering som fungerer som hældefunktion, smart når der skal hældes vand fra kartoflerne. En bekvemmelighed er det også, at gryder og pander er lette.

Sidst men ikke mindst skal jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes, at det er et klart plus, at serien er produceret i Finland. Ingen fejl på at producere hvor som helst, hvor mennesker er dygtige til produktion, men uden nogen form for produktion i Europa, bliver vi i min optik ret amputerede. Tumbs up for de som holder fanen højt og sørger for at vi stadig er nogen produktion på vore breddegrader.

God søndag!