Please enlighten me!

Reklame for:
Styling og Photo Rigetta Klint
Lygten er fra Little Sun Foundation
Tørklæderne er fra Margit K, håndcreme og parfume fra L:A BRUKET, læbeblyanten fra Klær Weis, kammen fra Hornvarefabrikken

Fuld af forundring læste jeg forud for mit modeuge besøg i Bella Center nedenstående:

”Kristian Andersen er klar til endnu en modeuge som administrerende direktør for modemessen CIFF – denne sæson med en stor nyhed til at skyde det hele i gang. CIFF har i dag løftet sløret for et nyt projekt kaldet "ENLIGHTMENT" – et projekt, der er kommet til verden i samarbejde med den hypede designer Virgil Abloh, supermodellen Naomi Campbell og den ikoniske modefotograf Nick Knight. Derudover er projektet for anden sæson i træk kurateret af Stavros Karelis fra London-konceptet MACHINE A”.

Jeg læste det ikke bare en gang men mange gange, og jeg forstod INGENTING, det vil sige, jeg afkodede at nogle meget kendte mennesker skulle kaste lys over modemessen, og det gjorde de. Ved indgangen var der store vægtæpper med Naomi Campbells yndlingscitater, nogle bedre og vigtige end andre i min optik, men det, du kan se her fra Michelle Obama, er værd at holde sig for øje!

Og lys det blev der, indgangen var smykket af et stort antal ”Little Sun” lommelygter. Den soldrevne lygte er ingen nyhed men ikke mindre væsentlig af den grund. Lygten ”Little Sun” er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson. Han og velgørenhedsorganisationen Little Sun Foundation, som har base i Berlin, har på idealistisk basis og med fokus på at hjælpe mennesker i de mere sårbare dele af verden, der lever uden adgang til elektricitet, skabt en soldreven lygte. Fin lille lygte i øvrigt!

Little Sun sælges til en fornuftig markedspris i den vestlige verden og overskuddet financierer bæredygtig soldrevne lygter et sted, hvor de virkelig gør en forskel. At få adgang til elektrisk lys forandrer menneskets grundvilkår fuldstændigt, f.eks. kan børnene nu læse lektier efter mørkets frembrud.

Projektet har siden dets start i 2012 udviklet sig og involverer lokale partnere, og indsatsområderne udvides løbende. Titusinder af lamper er allerede distribueret i lande som Etiopien, Zimbabwe og Uganda.

Jeg var stødt på lygten før, men havde ærligt talt ikke sat mig ind i dens baggrund. En del af udstillingen var en lille oplysnings og slagsbod og således oplyst drog jeg hjem med min nyindkøbte soldrevne lommelygte og en god følelse af at have bidraget en lille smule! Du kan læse mere her.

Det Praktiske:
Når du køber en solcellelampe, køber du reelt to lamper. En lampe til dig selv, og en tilsvarende lampe til en familie i Afrika. Du kan købe den her
Lygten har integreret LED og solpanel.
Lampens batteri kan holde til 1.000 opladninger svarende til ca. 3 års brug.
Opladelig i fuld sol tager ca. 5 timer
Lampen kan også lades op i gråvejr - dog forlænges opladningstiden
På en fuld opladning lyser lampen kraftigt i ca. 4 timer, herefter vil lysstyrken gradvis aftage
Lampen er vejrbestandig
Den måler 12 cm i diameter og er fremstillet af plastic (en lidt mindre bæredygtig detalje med mindre der bliver taget vare på at genanvende lamperne, når de efterhånden slukkes)