Postkort fra sommerferien

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Visit Sweden
Gunillaberg
Keramiker Anna R Kinman

I forgangne weekend vred jeg det absolut sidste ud af en skøn sommerferie. Nu er jeg tilbage på min pind fyldt op af god energi og med indholdsrige opgaver i sigte. Finalen på ferien var endnu en biltur til Sverige, anledningen var operaen ”Vampyren” på Läckö Slott. Et magnifikt barokslot beliggende malerisk smukt på Vänerens strandbred. En dejlig tur og en skøn og helt ukendt opera. Hvis du interesseret kan du læse mere om forestillingen her.

På vejen tilbage fra i går kørte vi forbi Gunillaberg hvor Tage Andersen slår sine folder, jeg skrev om Säteriet Gunillaberg (herregården Gunillaberg) sidste efterår her men jeg føler mig kaldet til at supplere med lidt billeder fra en varm og smuk julidag!

Jeg skrev sidst, og jeg gør det igen, Gunillaberg er et besøg værd. Det sted handler så meget om at gøre sig umage og om at være vedholdende. Det handler også om skønheden i den hele livscyklus. Tage Andersen minder igen og igen om, at det smukke ikke udelukkende findes i det saftspændte og friske, men også det afblomstrede og tørre. En lære som er nyttig i denne sommer i direkte betydning men også mere generelt i overført betydning.

Markerne og laderne med de mange dyr er så smukke, orangeriet som i løbet af sommeren danner rammen om kulturelle arrangementer er mageløst, hovedhuset med dets udstilling af kunst og kunsthåndværk fortryllende og den udedøres servering hyggelig og uprætentiøs.

Tage Andersen er 70+ og ”still going strong” - absolut ikke afblomstret, men i sit livs efterår!

Dette år er der program frem til og med 12 august hvor den smålandske sopran Irene Theorin ledsaget af pianisten Magnus Svensson står for sæsonens sidste koncert.
Du kan besøge Gunillaberg frem til midten af september og igen næste forår.