preloved

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Dear Denier
Woden
Transit

Hvis vi skal opføre os bæredygtigt i forholdet til vore garderober, skal vi købe ting, vi har tænkt at beholde længe, og som vi slider op. Hvis vi selv kører trætte, så skal tøjet videre i til genbrug, sagde Else Skjold i forrige artikel.

Godt så!

Jeg har mit tøj længe. Jeg er vild med at have en garderobe, som jeg løbende broderer på. En Capsule garderobe med bare få stykker tøj som kan mixes og matches, tror jeg ikke bliver min stil igen.

Sådan en havde jeg derimod, da jeg var i tøjbranchen og hver sæson udelukkende gik i min nyeste kollektion. Den gang udvalgte jeg få stykker tøj, som kunne kombineres på kryds og tværs. Jeg gik med det i 6 måneder, og derefter blev kollektionen sendt videre til familie og venner. De har stadig væk godt tøj, til gengæld har jeg ikke har desværre ikke mange af mine egne designs i garderoben.

Dem, jeg har, passer jeg på, og jeg supplerer løbende, når jeg støder på noget, som falder i min smag. Ofte er det, som falder i smag, genbrug.

Hvis man skal handle genbrug, uanset om der er tale om vintage, luksusgenbrug, Blå Kors, Røde Kors eller Kirkens Korshær, så kræver det, at man stikker næsen ind løbende og slår til, når man ser noget, som er fint. Det gør jeg så, både her og når jeg rejser.

Mine fund

Den her mønstrede blå silkenederdel fra Marina Rinaldi fandt jeg for nylig hos nyåbnede Transit i Ryesgade i København. Den er absolut uden for min komfortzone. Den har både mere farve og mønster, end jeg plejer at vælge. Men den måtte med mig hjem, og jeg bliver mere og mere vild med den. Den både passer og fornyer garderoben perfekt, viser det sig. Her er den med en af mine egne gamle cardigans, som i hvert fald har 15 år på bagen.

De sorte sneakers, ”Ydun,” er også nye. De er fra Woden. De har stødabsorberede indlægssåler fremstillet af kork. Jeg har flere af deres sneakers og jeg kan lide både deres materialevalg, mange af deres modeller og det at de holder sig pæne og friske længe. Woden kan du læse mere om her.

Jakken på billedet er fra Polo by Ralph Lauren. Den har jeg købt i Røde Kors i Bagsværd. Det er en herrejakke, og jeg købte den til min mand. Nu låner jeg den!

Læddermappen er købt hos en loppeshop i Glostrup. Du vil ikke vide hvor lidt jeg har betalt!

Den blåternede skjorte fra Marc O´Polo købte jeg for en slik i en Blå Korsbutik i Skagen i efteråret.

Jeg skrev her om røde strømper, og om at det ikke går an for mig. – Den påstand har jeg besluttet at udfordre nu, hvor jeg er igang med at flytte grænser. Det går ret godt. Både de røde og de grå er nye og er fra Dear Denier – meget lækre, velsiddende og holdbare strømper, som er OEKO-TEX® certificerede. Dear Denier kan du læse mere om her.

Jeg elsker slingback sko og har flere par. Mine muldvarpefarvede her er mindst 20 år gamle og fra Marc Jacobs.

Når talen falder på rød og på at udfordre komfortzonen, så fandt jeg for nylig disse jeans fra Bitte Kaj Rand i Røde Kors i Ballerup. De sidder perfekt, tale om at kunne tilskæring!

Den lyseblå skjorte fra Seven Seas er fra samme Røde Kors. At dømme efter udbuddet af fine blå og blåstribende skjorter, må der være mange forretningsmænd, som fortiden skiller sig af med skjortegarderoben. Jeg siger tak til og priser mig lykkelig for, at jeg med mine 180 cm kan passe en lille herrestørrelse!

Mine slippers er ikke genbrug, men preloved. Højt elskede endda. De er fra Shangies by Stillow, og jeg fik dem sidste år. Jeg kan næsten ikke vente til det igen bliver tid til bare fødder, i mellemtiden bruger jeg dem som hjemmeslippers

Pas på dit tøj

Som du kan se, jubler jeg over mine fine genbrugsfund, men jeg er også en anelse bekymret. Niveauet i de humanitære genbrugsbutikker er blevet ringere og ringere de seneste 10 år. Der er mere og mere billig Fast Fashion, som ikke repræsenterer nogen form for værdi. Tøjet er i grimme materialer, nulret og sjaskede og det sidder ad Pommern til.
Når jeg går mine genbrugsskatte igennem, så har alt tøjet mange år på bagen, og er (i parentes bemærket) fundet af en virkelig nørd, som er i stand til at finde en synål i en høstak.

Køb for pokker kun noget nyt, der er i en så fin kvalitet og pasform, at du selv vil bruge det længe, og som stadig repræsenterer en værdi, når eller hvis du giver det videre til en ny bruger!

Husk at reparere dit tøj, jeg tør næsten ikke skrive det, men strygning forlænger også levetiden!
#slowfashionapril19