servietten til brødkurven til

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Udstillingssted for tekstil
Snedkernes Efterårsudstilling
Akiko Ken MadeI 2014 udførte Akiko Ken Made en brødkurv til en udstilling i Butik for Borddækning.
To træringe hvorimellem der er udspændt en serviet som danner bund i kurven.

Kurven er nu tilbage i samme butik/galleri. Stedet hedder nu Udstillingssted for Tekstil, værten er Anne Fabricius (Udstillingssted for Tekstil kan du læse mere om her). Anne har til den aktuelle udstilling ”servietten til brødkurven til” inviteret 24 vævere, stoftrykkere, designere, brodøser, en billedkunstner og to keramikeres til at give deres bud på sen serviet til Akiko Ken Mades brødkurv.Alle gode gange 24

Der er smukke, sjove, skæve, opfindsomme, innovative og klassiske varianter og en så minimalistisk, at selv arkitekterne bør kunne finde sig et stykke tekstil, siger Anne med et glimt i øjet, da jeg besøger udstillingen inden åbningen!
Bidragsyderne er følgende: Astrid Skibsted, Helle Vibeke Jensen, Marianne Johnstad-Møller,

Ane Løser Storm, Lærke Lillelund, Michael Sandeman, Louise Sidelmann, Janne Wendt, Majken Mann, Karin Carlander, Helle Trolle, Clare Judith Lubelle, Helene Vonsild, Margrete Odgaard, Nynne Færch, Lise Rosenkrantz, Toni Larsen, Merete Erbou Laurant, Signe Lybeck, Metha Stuart Wallace, Stine Skytte Østergaard, Bodil Jerichau, Inge Caspersen og Tine Wessel.

Samme brødkurv, er siden udstillingen i 2014, dukket op i mange forskellige sammenhæng. Jeg har set den hos A Petersen og senest er den udtaget som en del af det danske stel, som Statens Kunstfond har doneret til Den Danske Ambassade i Tokyo (det kan du læse mere om her).
Re-think

Akiko Ken Made medvirker også på årets snedkernes efterårsudstilling. Her er temaet ” Re-think - Re-use - Re-duce”.

Akiko Ken Mades bidrag er et af de smukkeste møbler på udstillingen, det tæller i min bog. Det er et virkelig fint stykke håndværk, det tæller dobbelt og træet kommer fra egen baghave, der er med andre ord intet at være ked af ved det produkt!

Der er flere fine møbler på udstillingen, og meget som er aldeles ligegyldigt. Der er flere bud på at udforske andre typer af materialer end de gængse, tang og svamp fx, hatten af for det. Det er en fin og overskueligt opsat udstilling i en ramme, som jeg ikke som mange andre, elsker at hade, men faktisk ret godt kan lide, nemlig BLOX på Bryghuspladsen. En fin krølle på udstillingen er, at alle udstillede genstande har et tilhørende spejl, hvori man kan se ”vrangen”. Det er et tankevækkende statement, og i tråd med hvad jeg tidligt lærte i mine gamle dage i tøjbranchen. Det færdige resultat bør være lige så smukt på bagsiden som på forsiden!Snedkernes Efterårsudstilling

Dansk Arkitektur Center
BLOX, Bryghuspladsen 10 - DK – 1473 København K
8. november 2019 – 3. maj 2020
Alle dage 10-18
Torsdag 10-21

Servietten til brødkurven til…

Udstillingssted for Tekstil
Møntergade 6 - DK – 1116 København K
21. november 2019 – 23 december 2019
Onsdag – fredag 12-18
Lørdage 12-16