Sommeraftner

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Skagerak
Iittala
Margit K

Man kan mene meget om varme sommerdage, men om lune sommeraftner er der kun en ting at sige, de er uforlignelige!

Jeg har lånt Skageraks minislagbord og taburetter fra serien ”Picnic” til foto. Skønt bord, tegnet af Herman Studio for Skagerak og fremstillet i pulverlakeret aluminium i flere farver. Jeg foretrækker denne ”slate grey”, den har nærmest samme grå-grønne farve som salvieblade. Det er min yndlingsfarve til havemøbler, den ændrer sig efter lyset og efter omgivelserne! Solidt er møblementet tillige. Så solidt at det ikke ligefrem er et picnicbord, det er tungt. Tyngden er til gengæld en styrke både i haven og på balkonen. Skagerraks møbler er lavet til at holde i flere generationer, og det er en velsignelse at have kvalitet mellem hænderne.

Herman Studio er et Århusbaset designstudio bestående af Jonas Herman Pedersen og Helle Herman Mortensen, henholdsvis Møbel og Rum designer fra arkitektskolen i Århus og master i industriel designer fra Aalborg universitet. Herman designstudio har taget afsæt i Herman CPH som blev etableret som design og produktionsvirksomhed i 2011. I begyndelsen af 2016 overtog Ferm Living deres møbelkollektion, og den blev et solidt fundament for Ferms transformation fra primært at være en brugskunstvirksomhed til at blive et interiørbrand. Herman fortsatte sin færd ud i verden som designvirksomhed. Tilsyneladende en klog beslutning for begge virksomheder. Herman Studio har siden tegnet flere meget fine møbler for Skagerak og en serie helt skønne børnemøbler for Flexa World.

Jeg havde egentlig planlagt at fotografere på vores balkon. Picnicbordet er et oplagt balkonbord, da det kan klappes ned til halvcirkel. - Så kom jeg til at lave for meget mad, og nu står det i baghaven under blommetræet nabo til figentræet og er slået ud i fuld størrelse.

Der er betinget af et stort udbud i Stengårdens gårdbutik mange courgetter i vores aftensmåltid. Der er både courgetter farseret med en brødkrummefars, der er minipizza med courgette, og der er courgettekage til kaffen. Jeg plejer ikke at have flere retter med samme råvare, men vi kan vel kalde det et tema!

På billederne ser du foruden havemøbler og mad et Baby Alpaca tørklæde fra Margit K. Jeg vidste ikke, at jeg manglede et nyt tørklæde, før jeg fik dette i hænderne. Nu ved jeg, at det bliver vanskeligt at leve uden! – Selv lune sommeraftner bliver kølige til sidst, men med lys i lygten kan man sidde ude længe, blot man har et sjal over skuldrene!