stå af i Sorø

Reklame for:
Rigetta Klint
Cafe Skotte Stentoft
YOGA 2A.1


Stå af i Sorø! - De ældste læsere associerer muligvis til begrebet ”at stå af i Roskilde” – jeg siger det med det samme – det er overhovedet ikke i den retning, vi skal i dagens anbefaling.

Vi skal i bogstavelig forstand til Sorø, en Sjællandsk provinsby med museum, kirke, med internatskole og jernbanestation. Jeg er på tur med Heidi Sonne Knudsen som på forlaget Muusmann holder styr på al kommunikation omkring HÅNDVÆRK bookazine. Vi har aftalt en koncentreret arbejdsdag og er derfor rykket væk fra de vante omgivelser.
Vi står af på stationen


Det gør vi, fordi vi har fået lov til at holde boot camp i et hjørne af stationscafeen Cafe Skotte Stentoft.
Den en halvdel af parret, Mette Stentoft, kender jeg fra København. For en menneskealder siden da hun stadig læste teatervidenskab og dansede modern dance, var hun en af de dansere, som flere gange medvirkede i mine performance-modeshows.

Siden er hun med mand (Thomas Skotte) og børn flyttet til Sorø. De flyttede for 11 år siden nærmere bestemt d. 8. marts. For 5 år siden åbnede de cafe på Sorø Station. Cafe med mere fristes jeg til at sige. Ud over at forsyne sultne pendlere med friskbagt brød fra egen ovn og kaffe fra den spruttende espressomaskine hver morgen fra kl 6, så danner de også rammen om en lang række aktiviteter. Folk kommer forbi og hænger ud, arbejder lidt, spiser kardemommeboller, de afholder langbordsmiddage i samarbejde med en kok, de holder sangaftner, forfatteraftner og byder op til tango, ikke at forglemme deres påske og julemarkeder, hvor kunsthåndværkere fra hele landet inviteres til at have boder i de gamle ventesale og på pladsen foran stationen. Næste marked er lørdag d. 28 marts kl 10-16. Med andre ord så er Skotte Stentoft et energicenter i den gode by Sorø.

Mette har som tidligere nævnt danset en hel del, foruden sin akademiske uddannelse har hun flere danseuddannelser, en yogalæreruddannelse og en uddannelse som kostvejleder. Hun supplerer sine andre aktiviteter med at undervise i yoga på stationen, dette i samarbejde med YOGA 2A.1

Heidis og min arbejdsdag startede med 30 minutters pendleryoga, et koncept som Mette er i gang med at prøve af. Herfra får hun thumbs up. Det gør hun og Thomas også for resten af konceptet.

Du skulle stå af i Sorø ved lejlighed!