Strømpe fetich

Reklame for:
Styling og foto: Rigetta Klint
Strømperne er fra Royalties
Sneakers er fra Woden
Slippers fra Shangies
Slingback skoen fra Yvonne Koné

I modens hellige navn eller i modens vold forføres vi, og forførelsen er sød som et bolche!

Allerede for nogle somre siden begyndte de at dukke op mange steder, sokkerne i sandalerne i stiletterne og for den sags skyld også i sneakers som i sig selv er blevet en uundgåelig, fashionaccessory. Sokker til kjoler, nederdele og til jeans selvfølgelig.

Først så det sjovt og lidt tegneserie skønt skørt ud. Nu har øjet vænnet sig til det, og det er næsten blevet pænt! I hvert fald hvis sokkerne er lækre, og hvis de er båret med rank ryg og attitude og af kvinder!

Mænd derimod, de må pænt holde sig til sokker i sko og sneakers, sjove sokker er et absolut no-go, og tak ingen hvide tennissokker og slet ikke i sandalerne, eller skal jeg mon, forført af moden revidere denne påstand?

Jeg købte i mange år stakke af strømper med hjem fra Japanske Tabio, hver gang jeg var i London. Nu er der ikke et fashion brand med respekt for sig selv, som ikke har sokker i kollektionen.

Jeg falder som altid for dem, som specialiserer sig og nørder med deres koncept. Det gør jeg af mange årsager, men blandt andet fordi det er hos nørderne, man har størst chance for at finde høj kvalitet.

Royalties fra Paris er sådan et brand, og sådan er også deres lokale franske producent Broussaud. En solid virksomhed som så dagens lys 1938. Broussaud er en familievirksomhed i hænderne på tredje generation. Det en traditionsrig men moderne virksomhed, som involverer sig og interagerer med sine omgivelserne, de kæmper for at bevare produktionen i Frankrig, og deres seneste strikkemaskine blev anskaffet for midler rejst gennem crowdfounding, et valg som i deres egen udlægning handler om at skabe lokalt engagement mere end om at ””tigge” penge.

Broussaud kan det der med sokker, det er faktisk deres spidskompetence, kvaliteten er super fin og mulighederne uanede, Broussaud er helt enkelt på tæerne både hvad angår moderne teknik og innovative materialevalg, alt mens de bygger på nedarvet viden og erfaring.

Royalties derimod er en ung virksomhed, som så dagens lys i 2005, men med en æstetik som læner sig op ad noget på en og samme gang klassisk genkendeligt og noget moderne skævt.

Ejerne Emmanuelle Plescoff & Timothée Pic træf hinanden, da de begge arbejdede på Christian Lacroix’s studio i Paris, nu er Royalties deres fælles vej. En vej som er brolagt med glimmer, mønstre og striber og mange farver.

Allerede i deres første leveår gjorde Royalties indtryk på mig på Paris Fashionweek, og ikke bare gjorde de indtryk på mig, de tog verden med storm og findes nu på 20 markeder fra Øst til Vest.

Skal du pimpe din forårsgarderobe med nye strømper, så finder du deres forhandlerliste her:

Har du lyst til at se flere billeder af sokker, så læs med her;

Jeg har fotograferet på Hotel "The Monica" om en uge får du meget mere derfra.