Te-tid

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Skagerak
Fiskars
Karin Carlander
Hornvarefabrikken
Eat a Plate

Jo, det er rigtigt spottet, der er mange af mine historier for tiden, som handler om noget, jeg har høstet, for jeg elsker det! Jeg føler mig så rig, når jeg kan hente ind fra haven, som her hvor jeg har plukket æbler og lavet æblekage.

En god æblekage er ikke raketvidenskab. Æblemos, makroner eller rasp eller begge dele eller noget andet, herefter mere æblemos, toppet med rigelige mængder af flødeskum.
Jeg har lagt min æblekage sammen med valnødder, hasselnødder og mandler, som jeg har hakket groft og vendt på panden i en blanding af smeltet smør og sukker, og jeg har tilsat lidt rasp, men ikke mere end at det er nødderne, som er det primære. Den smager fantastisk!

Vejret er perfekt til te og æblekage og Skageraks tekande Edge, som er tegnet af Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft alias Stilleben, er et godt bud på en smuk kande. I samme serie findes tekopper, krus, mælkekande, den fineste lille krukkede sukkerskål, en smuk serveringsopsats, foruden vaser og urtepotter. Et rigtig godt kunstindustriprodukt. Alle dele fremstillet i terrakotta. Delene fremstår med en u-glaseret yderside og er glaserede indvendigt, serveringsopsatsen er glaseret på fladen. Det bedste i mine øjne, eller rettere det som manglede mest på markedet, er den lille opsats – jeg har lagt et par æbler på den, der kunne også ligge ost, små kager eller hvad som helst andet, som fortjener at blive fremhævet en smule.

I det hele taget er borddækningen en fremhævelse og en understregning af maden, selv simpel hverdagsmad eller gårdsdagens rester tager sig bedre ud, hvis man gør sig umage med borddækningen!

God appetit!