the table project

Reklame for:
Foto Rigeta Klint
Skagerak

Når tradition møder nytænkning.

Når et kulturmøde finder sted, og der opstår krydsbefrugtning.

Når Skagerak, All the Way to Paris og 1616/Arita Japan samarbejder.

Hvad så?

Jo, resultatet er i disse dage et kærkomment bidrag til 3days of design i form af en udstilling hos Skagerak kaldet ”The Table Project”. Udstillingen er startskuddet på et langsigtet samarbejde, idet Skagerak herefter skal varetage distributionen af 1616/Arita i Skandinavien. Dermed bliver dele af 1616/Arita kollektionen tilgængelig i Skageraks butik i København, ikke bare under 3days of design men fremover. Det er vi mange, som ser frem til.

Skagerak, som du sikkert kender og måske har læst om her, arbejder tæt sammen med designbureauet All the Way to Paris, som længe har arbejdet sammen med Teruhiro Yanagihara, som er kreativ leder hos 1616/Arita.

1616/Arita er i sig selv et produkt af krydsbefrugtning

Arita er en landsby på øen Kyushu i den sydlige del af Japan. Området har i generationer været kendt for sit porcelæn fremstillet af den lokale porcelænssten. På grund af store forekomster af denne sten har der i området eksisteret mange porcelænsvirksomheder side om side, vel at mærke porcelænsfabrikker som har produceret højkvalitetsporcelæn.
I Europa har det traditionelle blåmalede porcelæn fra Arita siden det 1700 århundrede været kendt som Imari Ware. Det blåmalede har været værdsat som en klassiker, men har ikke været en del af designscenen.

1616/Arita blev etableret i 2016 i et samarbejde mellem flere af fabrikkerne i Arita ud fra et ønske om både at vedligeholde og at forny håndværkstraditionen. 1616/Arita under kreativ ledelse af arkitekt og designer Teruhiro Yanagihara og med 16 internationale bidragsydere på designsiden blev lanceret under stor opmærksomhed samme år under Milano Design Week.

En anden Arita produktion, som har fået opmærksomhed, er en serie keramik, som hollandske

Scholten & Baijings’ har tegnet for Hay (den kan du se her)

Visit Japan

Byen Arita er efter Vibeke Panduros (Skagerak) beskrivelser en ”must see”, hvis man er på de kanter, hvilet virkelig mange designinteresserede er i disse år. Der er stor interesse i Skandinavien for Japan og tværtom.

Da Vibeke besøgte Arita var det blandt andet sammen med Danske Tanja Vibe og svenske Petra Olsson Gendt, som har hængt sammen siden studietiden. Med deres fælles virksomhed All the Way to Paris har de arbejdet sig fra succes til succes. De er som udgangspunkt grafiske formgivere men arbejder bredt og konceptuelt med både grafisk design, virksomhedsidentiteter og med produktdesign. Deres stil er umiskendelig skandinavisk, men har internationale referencer. Deres aftryk er en blanding af det grafiske/industrielle og det analoge håndlavede.

I Samarbejdet mellem 1616/Arita, All the Way og Skagerak, er det netop håndens aftryk, som har været i spil!

I Japan mødtes japansk grundighed og tradition, et internationalt formsprog og masser af lyst til at udfordre konventionerne.

Petra og Tanja skulle på bare 3 dage under kyndig vejledning af de erfarne porcelænsmalere og med en hel del forberedelse i bagagen male 100 porcelænstallerkner. Tallerknerne og All the Way to Paris´ variant på det traditionelle japanske stykke tekstil ” tenagui” er nu udstillet og til salg hos Skagerak – først til mølle……..

Og afslutningsvis

Teruhiro Yanagihara? Han er Japaner og har arbejdet for en lang række internationale virksomheder, herunder OFFECCT (Svensk), Pallucco (Italiensk), Sergio Rossi (Italien) Landscape Forms (USA) og Wallpaper* (UK). Ham må vi vende tilbage til ved lejlighed!

Vil du løbende se andet af det, som falder i min smag under 3days of design kan du følge med på min INSTAGRAM her: