Tilfældigvis?

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Vase fra Louise Roe
Tæppe/dug fra Himla
Drikkeglas fra iittala
Maling fra Jotun

Tilfældigvis, intuition eller grundig forberedelse eller måske rettere, tilfældigheder, intuition og grundig forberedelse.

Både i professionelle sammenhæng og i de mere private hælder jeg til den praksis, jeg plejer at benævne min almen forberedelse. Det betyder, at jeg forbereder mig på alt og intet og ikke på noget, som nødvendigvis indtræffer, eller på opgaver, som jeg ved, skal løses, men jeg er lidt i gang hele tiden. Undersøger hvad jeg bryder mig om, og hvad jeg ikke bryder mig om, og hvad jeg synes og mener, og jeg forsøger at holde sindet åbent. Når man dertil lægger rigtig meget erfaring, så er det muligt hurtigt at få overblik og hurtigt at samle trådene og hurtigt at rykke, når en opgave eller en udfordring viser sig. Sådan har jeg det, når det drejer sig om æstetiske anliggender, sådan har jeg det, når det drejer sig om min virksomhed, og sådan har jeg det i menneskelige anliggender. Nogle kunne hævde, at jeg tager sorgerne eller på problemerne på forskud, eller at det er unødvendigt at bekymre sig, fordi de fleste udfordringer alligevel ikke bliver til noget. For mig er det tvært om, jeg kan holde hovedet relativt koldt, når en udfordring eller en opgave viser sig, for jeg er allerede forberedt eller i hvert fald forberedt på noget, som minder om.

Hvor vil jeg hen med det? Tja, lige nu er udfordringen til den lette og sjove side. Vi har malet i vores hjem, som også er min arbejdsplads. Det begyndte med at vores hall og vores entre skulle have farve, og resten skulle som tidligere være hvidt. Så langt så godt, jeg havde gjort mig tanker om de to farver, om lyset i rummene, om hvordan det ville se ud set fra de andre rum, og jeg havde indkøbt farveprøver og testet på et stykke løst tapet.

Så blev min mand ivrig og ville mere end gerne have farve i resten af huset, men ikke hvis jeg skulle være for længe om at bestemme mig, for så kunne vi bare male hvidt som tidligere!

Det var her min almene forberedelse (og et super godt farvekort fra Jotun) kom mig i forkøbet. I løbet af et par timer havde jeg lavet en plan for resten af huset, og samme eftermiddag var der indkøbt maling.

Det er blevet virkelig smukt, og jeg vender i løbet af den kommende tid tilbage med mere om at vælge farver.

Det interessante er, at når der kommer farve på væggene, så får alle malerier, alle møbler og al anden indretning en ny dimension, og der er i sandhed også et par detaljer i interiøret, som skal justeres, f.eks. skal jeg have købt/lavet nye puder. På billedet til højre har jeg et farvekort, som jeg viklede på PEJ gruppens trendstand på FORMLAND i sidste uge, de farver passer perfekt, viser det sig!

For snart længe siden var jeg på besøg hos Louise Roe, og jeg gik hjem med en smuk prototype på en ravfarvet glasvase. Den har siden stået på mit regilager og ikke været i brug. Nu med farver på væggene og dermed mere tyngde i rummene, kommer den virkelig til sin ret. Louise Roe laver smukke vaser og fint alt muligt andet! – Den ravfarvede er meget snart på lager og kan købes fra hendes webshop og fra en af hendes mange forhandlere. Fra og med oktober kan du også besøge Louise Roes eget univers fysisk, idet hun slår dørene op til en ny konceptbutik og tilhørende cafe i indre København, i Vognmagergade 9 i det ikoniske Gutenberghus. Butikken kommer til at hedde LOUISE ROE GALLERY - Concept Store & Coffe – jeg glæder mig allerede til at hænge ud der!