udfordret af rød

I denne uge udfordrer jeg mig selv med en bunden opgave: En dag med røde billeder, en dag med gule og en dag med blå!

Jeg altid været glad for farver, og jeg har forholdt mig til farver i hele mit professionelle liv, hvorimod mit hjem og min garderobe har været ret afdæmpet, grænsende til det farveløse.

Men noget er der sket. Jeg tiltrækkes af flere farver og andre farver, end jeg har gjort før.

Noget af det, som er sket, hedder trend, der er helt enkelt farver i luften, mange farver. Noget andet er, at jeg har giftet mig til en farverig kunstsamling, som jeg elsker, og som kalder på puder, tæpper, krukker og blomster i farver, jeg aldrig havde drømt om at bo sammen med, og som om det ikke skulle være rigeligt, har der sneget sig farver ind i min garderobe.

Nuvel, ingen primærfarve, jeg holder mig til blandingsfarver nedtonet med en passende sjat sort og hvid, rød bliver som I ser til beskidt rosa og rust, når det da ikke lige handler om læbestift og neglelak, der elsker jeg knaldrød, i hvert fald indimellem!

Min ”farvestrålende” garderobe har fornylig fået selskab af et par PVC sandaler fra Brasilianske Melissa. Min datter og svigersøn har været på barselsferie i Sao Paolo, og de kender min svaghed for det sjove, skæve brasilianske brand og kom hjem med en gave, som venter på sol og mildere vinde.

Jeg solgte dele af Melissas kollektion, da jeg havde butik, og jeg har med stor fornøjelse flere af deres tyggegummiduftende sko i min egen garderobe.

Melissa taler om sig selv som et vegansk alternativ og hævder i øvrigt at være et ”sustainable fashion brand”. De bruger efter eget udsagn den mest miljøvenlig form for PVC i produktionen, de har et minimalt vandforbrug, og de indsamler brugte sko, som genanvendes i nye produktioner. Svært at gennemskue og PVC er jo PVC eller? Måske er det mest bæredygtige, at skoene er næsten uopslidelige, og deres succes skyldes mere, at de er dygtige til designsamarbejder, end at de er bæredygtige.

-Sol og mildere vinde og røde nuancer, jeg drømmer om at spise min morgenhavregrød med jordbær i solen, og solbrillerne de må gerne se ud som dem på billedet, de er fra det Hollandske firma Ace & Tate som for nylig har etableret sig i Danmark.