Vil du høre?

Reklame for:
Foto Rigetta Klint

Efter udgivelsen af bogen HÅNDVÆRK og inden julen stjal fokus, holdt jeg mit første foredrag med udgangspunkt i bogens refleksioner om håndværkeren og kunsthåndværkeren anno 2019.

Det var for en gruppe nordiske forskere og lærere fra håndarbejde- og sløjdområdet og for eleverne på tekstilformidleruddannelsen. Det foregik på Campus Carlsberg i København.

Jeg elskede hvert minut, og jeg vil rigtig gerne gøre det igen og igen. Måske skal det være på din arbejdsplads, i din forældreforening, på din skole, på dit bibliotek, dit oplysningsforbund eller et helt syttende sted, som jeg ikke kan forestille mig?

Mit postulat er

At håndværk er vejen til en bæredygtig langtidsholdbar praksis!

At den sikreste og mest farbare vej til en bæredygtig livsstil handler om at vælge kvalitet!

At den mest indlysende og mest intuitive adgang til at forstå kvalitet går over kendskab til materialer og håndens arbejde!

Det er jeg optaget af, og jeg er optaget af, hvem den moderne håndværker og kunsthåndværker er. Hvad laver de, hvorfor og hvordan? Med andre ord er jeg optaget af, hvordan en levende tradition tager sig ud? Foredraget er spækket med billeder, og undervejs tager jeg jer med på flere værkstedsbesøg, og jeg deler mine og håndværkernes refleksioner om processer og produkter, som giver mere til verden, end de tager. Morgendagens arvegods kunne vi kalde det!

Forberedelse

Jeg er i Sverige i denne uge, det er godt for fokus at flytte sig. Jeg skal lave et par historier herfra til SLOWFASHIONhouse. Dem får du på henholdsvis søndag og tirsdag, og så forbereder jeg mig på det næste foredrag, som jeg skal holde.

Det er et åbent foredrag (med begrænset deltagerantal, først til mølle…). Det foregår i København hos møbelvirksomheden Getama under rubrikken: Salon GETAMA og finder sted d. 28. februar 2019 kl. 18:00. Du kan få yderligere information ved at skrive til: salon@getama.dk

Vil du høre mere?

Jeg vil som sagt gerne omkring med mit foredrag. Jeg skræddersyr til små og store forsamlinger, og jeg taler glad og gerne både til unge og til voksne. Både i forsamlinger som har en faglig interesse i håndværk, kunsthåndværk og design, men også i forsamlinger, hvor interessen er på brugerniveau. Ring til mig på +45 31731121, eller skriv på Rigetta.klint@SLOWFASHIONhouse.com, hvis du vil høre mere, og hvis du vil tale konkret om tid, sted og pris.

NB, har du husket at svare på min læserundersøgelse, fristen er 15. februar, og ved at svare kan du deltage i lodtrækningen om et sæt af 12 fotoposters med motiver fra bogen HÅNDVÆRK – spørgeskemaet finder du her.